DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 23083150,51%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ziya Rızkı anıldı

Ziya Rızkı anıldı

ABONE OL
Ekim 27, 2024 14:27
Ziya Rızkı anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk halkının var oluş mücadelesinde önemli katkıları olan eski milletvekili, belediye başkanı, mücahit komutanı, serdar ve spor adamı Ziya Rızkı’nın ölüm yıldönümünde törenler düzenlendi.

Ziya Rızkı için ilk tören Ziya Rızkı Meydanı’ndaki büstü önünde, ikinci tören ise Karaoğlanoğlu Mezarlığı’nda kabri başında düzenlendi.

Törene; Dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, bazı milletvekilleri, Toplumcu Demokrasi Partisi Başkanı Zeki Çeler, Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Ziya Rızkı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı CTP Milletvekili Dr. Ceyhun Birinci, vakıf üyeleri, Ziya Rızkı’nın ailesi ve sevenleri katıldı.
Ziya Rızkı Meydanı’ndaki ilk törende, büste çelenkler konularak, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İkinci tören, Ziya Rızkı’nın Karaoğlanoğlu Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlendi.
Dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, törende yaptığı konuşmada Ziya Rızkı’nın bir değerler manzumesinin temsilcisi olduğunu söyledi.

Akıncı, “O bir disiplin adamıydı, sosyal demokrattı, Ziya bey bağnaz bir partici, ya da partizan değildi. Her partiden insanların sevgisini kazanmış, partiler üstü bir kişilikti” diye konuştu.
TDP Başkanı Zeki Çeler de, Rızkı’nın insanları partilere göre ayırmadığını, tüm halka insanlar arasında ayrımcılık yapmadan hizmet verdiğini dile getirdi.

Çeler, Rızkı’nın ilkeleri yaşatmak için mücadele etmeye devam edeceklerini kaydetti.
Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul da Ziya Rızkı gibi sembolik bir ismin genç nesillere ve bu ülkeyi vatan bilmiş kesimlere tanıtmanın önemli olduğunu vurguladı.

Demografik yapının değiştiğini, ülkenin kültürel değerlerinde saygı duyan, ülkeyi vatan bilen insanlara ulaşmanın gerektiğini dile getiren Şenkul, toplumsal genişlemeyi sağlamak adına yeni bir politika geliştirmek gerektiğini belirtti.

Ziya Rızkı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı, CTP Milletvekili Dr. Ceyhun Birinci de, Ziya Rızkı’nın yaşamını halkına adadığını, yaşamı boyunca halkına hizmet verdiğini belirtti.

Ceyhun “Onu lider yapan halkçı kişiliği ve adaletten, hukuktan, dürüstlükten yana onurlu, şerefli ve haysiyetli bir kişi olmasıydı” dedi.

Dr. Ayten Berkalp ile Esat Varoğlu da Ziya Rızkı ile ilgili anılarını paylaştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.