DOLAR 34,2654 0.03%
EURO 37,3478 -0.15%
ALTIN 2.910,79-0,21
BITCOIN 22390062,22%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

UNICEF: İsrail’in Gazze’de çadırlara saldırısı dünyayı derinden sarsmalı

UNICEF: İsrail’in Gazze’de çadırlara saldırısı dünyayı derinden sarsmalı

ABONE OL
Ekim 15, 2024 05:47
UNICEF: İsrail’in Gazze’de çadırlara saldırısı dünyayı derinden sarsmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL


UNICEF, X sosyal medya hesabından, İsrail saldırılarına ilişkin mesaj paylaştı.


Mesajda, “Bugün ekranlarımız bir kez daha çocukların öldürüldüğü, yakıldığı, ailelerin bombalanmış çadırlardan kaçmaya çalıştığı görüntülerle doldu.” ifadeleri yer aldı.


Bu görüntülerin dünyayı derinden sarsması gerektiği kaydedilen mesajda, çocuklara yönelik bu korkunç şiddete hemen son verilmesi istendi.


Mesajda, İsrail’in peş peşe hastane ve bir okula yaptığı bombalama sonucu 15 çocuğun öldüğü, bunun Gazze’de güvenli hiçbir yer olmadığını tekrar gösterdiği kaydedildi.


İsrail ordusu, Gazze’nin merkezindeki Aksa Şehitleri Hastanesi yerleşkesinde, yerinden edilmiş sivillerin kaldığı çadırlara düzenlediği saldırıda, biri çocuk ve biri kadın 4 Filistinli yaşamını yitirirken, 40 kişi de yaralanmıştı.


Sınır Tanımayan Doktorlar: Gazze’deki insanlar acımasız bombalar altında sıkışmış durumda


Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), İsrail’in yoğun saldırıları altında bulunan Gazze’deki insanların, acımasız bombalar altında sıkışmış durumda olduğunu bildirdi.


MSF’nin X’ten yaptığı paylaşımda, İsrail’in 14 Ekim’de MSF destekli Aksa Şehitleri Hastanesi yerleşkesinde yerinden edilmiş kişilerin yaşadığı bir alanı hedef aldığı ve bunun neticesinde 65 kişinin yaralandığı, 5 kişinin ise öldüğü bildirildi.


Paylaşımda, Aksa Şehitleri Hastanesi yerleşkesinin Mart 2024’ten bu yana 7’nci kez bombalandığı ve bunlardan üçünün son bir ayda yaşandığı kaydedildi.


Gazze’deki tıbbi tesislere yönelik tekrarlanan saldırıların sona ermesi gerektiği vurgulanan paylaşımda, “Sağlık yapıları ve personeli her zaman korunmalı ve savaşan taraflar hastane alanlarına saygı göstermeli. Gazze’deki insanlar acımasız bombalamalar altında sıkışmış durumda. Bu kan dökülmesini durdurmak için şimdi bir ateşkes gerekiyor.” denildi.


Paylaşımda görüşlerine yer verilen MSF hemşiresi Eliza Sabatini, saldırıda yaşananların “bir yıkım sahnesi” gibi olduğunu bildirdi.


Sabatini, “İnsanlar uyurken çadırlar alev aldı. Hastane 10 çocuk ve 8 kadın olmak üzere 40 hastayı tedavi etti. Bunların çoğunda ciddi yanıklar var. Kapasite yetersizliği nedeniyle 25 yaralı daha sevk edilmek zorunda kaldı.” ifadelerini kullandı.


İngiltere: Gazze’deki ölüm ve yıkım tahammül edilemez seviyede


İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Gazze’deki yıkım ve ölümlerin tahammül edilemez seviyede olduğunu belirterek, çatışmaların hemen sona ermesi gerektiği açıklamasını yaptı.


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, AA muhabirinin, Gazze’nin merkezindeki Aksa Şehitleri Hastanesi yerleşkesinde biri çocuk olmak üzere sivillerin yanarak can verdiğinin görüntülendiği saldırıyla ilgili sorusunu yanıtladı.


Sözcü, “Gazze’deki ölüm ve yıkım tahammül edilemez seviyede. Çatışmalar şimdi sona ermeli.” açıklamasını yaptı.


İngiltere’nin önceliğinin Gazze’de ateşkes, esirlerin serbest bırakılması, sivillerin korunması ve yardımların bölgeye girişinin sağlanması olduğunu kaydeden Sözcü, “Tüm taraflar uluslararası insancıl hukuka uymalı.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.