DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22352671,04%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Çavuş:İncirli Mağara mevkiindeki  yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor
  • Haber Ekstra
  • Gündem
  • Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Çavuş:İncirli Mağara mevkiindeki yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Çavuş:İncirli Mağara mevkiindeki yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor

ABONE OL
Haziran 5, 2024 18:57
Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Çavuş:İncirli Mağara mevkiindeki  yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çınarlı köyünün güneydoğusunda bulunan İncirli Mağara mevkiinde bugün öğle saatlerinde başlayan orman yangını kontrol altına alındı.

Yangında, toplam 2 bin dönüm alan yandı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş yaptığı açıklamada, İncirli mağara mevkiinde çıkan orman yangınının tamamen kontrol altına alındığını duyurdu.

Bakan, yangın söndürme çalışmalarına katılan tüm ekiplere teşekkür ederek, “Bu zorlu süreçte büyük bir özveriyle çalışan itfaiye ekiplerimize, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı personeli,Orman dairesi personeli ve hazır kuvvet ekipleri, bölge belediyeleri ve destek veren halkımıza minnettarız” dedi.

Bakan Çavuş, yangının kontrol altına alınmasında, havadan ve karadan yapılan yoğun müdahalelerin etkili olduğu belirterek, yangın bölgesinde soğutma çalışmalarının sürdüğünü ve herhangi bir yeniden alevlenme riskine karşı tedbirlerin alındığını ifade etti.

Bu arada, Alevkayası’nın güneyinde başlayan yangına da, polis ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Dairesi, Sivil Savunma Teşkilatı ve bölge belediyelerine ait tankerler ile müdahale ediliyor.

Yangının sarp ve dik yamaçlarda devam etmesi nedeniyle yer yer yanmalar görülüyor.

Alevlerin ormanlık alana yayılmasını önlemek amacıyla geniş çevre emniyeti alınarak söndürme ve soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.