DOLAR 34,2898 0%
EURO 37,0893 0.16%
ALTIN 3.024,80-0,14
BITCOIN 23573881,47%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Öztürkler:Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti ile bu aydınlık yolu birlikte yürümeye devam edeceğiz
  • Haber Ekstra
  • Gündem
  • Öztürkler:Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti ile bu aydınlık yolu birlikte yürümeye devam edeceğiz

Öztürkler:Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti ile bu aydınlık yolu birlikte yürümeye devam edeceğiz

ABONE OL
Ekim 28, 2024 17:39
Öztürkler:Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti ile bu aydınlık yolu birlikte yürümeye devam edeceğiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yıl dönümünü kutladı, “Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti ile bu aydınlık yolu birlikte yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Öztürkler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında şunları kaydetti:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ile ilan edilen Cumhuriyetin 101. yılına ulaşmasının gururunu ve heyecanını yaşıyoruz.

29 Ekim, Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük bayramıdır. I. Dünya Savaşı yenilgisinin ardından Anadolu halkının Mustafa Kemal Paşa önderliğinde işgalcilere karşı verdiği Millî Mücadele, 1923 yılında zafer ile sonuçlanmıştır. Mustafa Kemal Paşa, yönetim biçiminin Cumhuriyet olması için İsmet İnönü ile birlikte bir yasa değişikliği tasarısı hazırlayarak 29 Ekim 1923’te Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunmuştur.

Anayasa’nın birinci maddesinin, Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir. İdare şekli, halkın kaderini bizzat ve bilfiil idare etmesi esasına dayalıdır. Türkiye Devleti’nin yönetim şekli Cumhuriyet’tir, şeklinde değiştirilmesi kabul edilmiş ve Mustafa Kemal Paşa liderliğinde bugün Türk Milletini bir arada tutan güç olarak Cumhuriyet ilan edilmiştir.

Kıbrıs Türkleri tarihsel süreç boyunca, ilk andan itibaren Cumhuriyeti’nin ilkelerini benimsemiştir.

Atatürk ilke ve inkılaplarını kendine rehber edinen Kıbrıs Türkü, Cumhuriyetin vermiş olduğu ruhla adadaki varlık mücadelesini sürdürmüştür.

Yıllar boyunca maruz kaldığı onca sıkıntılardan sıyrılıp bugün devlet kurarak geleceğe aydınlıkla bakan Kıbrıs Türkleri için Cumhuriyet, en büyük yol gösterici olmaya devam edecektir.

Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti ile bu aydınlık yolu birlikte yürümeye devam edeceğiz.

Türk milletini istiklaline kavuşturan bu gücü bizlere miras bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyor ve Cumhuriyetimizin 101. yılını en içten dileklerimle kutluyorum.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.