DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meteoroloji’den 1 il için ‘Turuncu’, 15 il için ‘Sarı’ kodlu uyarı

Meteoroloji’den 1 il için ‘Turuncu’, 15 il için ‘Sarı’ kodlu uyarı

ABONE OL
Eylül 28, 2023 14:38
Meteoroloji’den 1 il için ‘Turuncu’, 15 il için ‘Sarı’ kodlu uyarı
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun farklı bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.


Bu kapsamda, İstanbul için ‘Turuncu’, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bolu, Kastamonu, Bartın, Karabük için de ‘Sarı’ kodlu yağış uyarısı yapıldı.


İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren hafif şekilde aralıklarla devam eden ve bazı bölgelerde etkisini artıran sağanağın, yarın sabah saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.


Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Çanakkale’de yağışın yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.


Akşam saatlerinde ise Balıkesir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce ve Zonguldak’ta yerel kuvvetli, yarın öğle saatlerinden sonra da Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde (Bolu, Kastamonu, Bartın, Karabük) sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.


AFAD uyardı


Öte yandan, ‘Turuncu yağış uyarısı verilen İstanbul’daki vatandaşlara AFAD tarafından SMS ile bilgilendirme yapıldı.


Vatandaşlara uyarılarda bulunan AFAD, ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini aktardı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.