DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Meclis Genel Kurul toplantısı sona erdi

Meclis Genel Kurul toplantısı sona erdi

ABONE OL
Mayıs 21, 2024 17:38
Meclis Genel Kurul toplantısı sona erdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Denetim göreviyle toplanan Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun bugünkü toplantısı sona erdi.

Milletvekillerinin güncel konuşmalarının yer aldığı bugünkü toplantıda son olarak Cumhuriyetçi Türk Partisi Gazimağusa Milletvekili Teberrüken Uluçay konuşma yaptı.

Gelecek birleşim 27 Mayıs Pazartesi saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

-Uluçay: “Ekonomi açısından Güney Kıbrıs’la olan ilişkiler önemli”

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gazimağusa Milletvekili Teberrüken Uluçay, “Çarşı, Ekonomi ve Siyaset” konulu güncel konuşma yaptı.

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin ölümüne işaret ederek, dış gelişmelerin ülkeye etkilerinin dikkate alınmasının önemine vurgu yapan Uluçay, gerekli adımların doğru zamanda atılmasının hayati olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin aldığı tasarruf tedbirlerine işaret eden Uluçay, kamunun benzin ve personel giderlerinin Türkiye gibi büyük coğrafyaya sahip bir ülkede bile konuşulmaya başlandığını belirtti.

Tasarruf tedbirlerinden örnekler veren Uluçay, Türkiye’nin turizm ve diğer sektörlerdeki gelir artışını sağlamak için attığı adımlara da değindi.

Türkiye’nin dış piyasalarda finansman bulmakta zorluk çektiğini bunun için de adımlar atıldığını ifade eden Uluçay, Türkiye’nin enflasyonla mücadeleyi en büyük öncelik olarak belirlediğini de kaydetti.

Türkiye’nin gıda arzını artırmayı da enflasyonla mücadele açısından en büyük araçlardan biri olarak gördüğünü anlatan Uluçay, bu konuda Türkiye yetkililerince yapılan açıklamalardan da örnekler verdi.

Türkiye’deki ekonomisinden veriler sunan açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarını paylaşan Uluçay, Türkiye’deki ekonomik tedbirlerin KKTC’ye de yansıması olduğunu ifade etti.

Ekonomik raporlara işaret eden ve KKTC ekonomisinin pandemi dönemi sonrası kayda değer bir toparlanma içine girdiğini söyleyen Uluçay, Yeşil Hat Tüzüğü’nün ciddi potansiyele sahip olduğunu anlattı.

Uluçay, narenciye ürünleri için de Güney Kıbrıs’la olan ilişkinin önemli olduğunu belirtti, yürütülen siyasetin ekonomiye yaptığı etkilere işaret etti.

Kuzey Kıbrıs ile Güney Kıbrıs arasındaki ticaret hacminin büyütülmesinin ekonomiye etkisine işaret eden Uluçay, BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi Holguin’in gelişinin iki tarafın ekonomik ilişkilerini geliştirmek için bir fırsat olarak kullanmanın yaratacağı faydaya işaret etti.

Ete destek konusunda yapılan uygulamanın somut bir sonuç vermediğini kaydeden Uluçay, olaya geniş bir çerçeveden bakmak gerektiğini dile getirdi.

Et fiyatının ya da gıda fiyatının tek nedeninin enflasyon olmadığını belirten Uluçay, işletmelere yaşadıkları toplam girdiler üzerinden bakmak gerektiğini anlattı, enerji ve iş gücü maliyetlerini örnek verdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.