DOLAR 34,0001 0.3%
EURO 37,8538 0.63%
ALTIN 2.820,360,40
BITCOIN 1963779-3,26%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbulluyu sağlıklı yaşama yönlendiren proje; Gezen Tartı

İstanbulluyu sağlıklı yaşama yönlendiren proje; Gezen Tartı

ABONE OL
Ağustos 22, 2024 12:40
İstanbulluyu sağlıklı yaşama yönlendiren proje; Gezen Tartı
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Fatih Belediyesi’nin FitFatih programı kapsamında yürütülen “Gezen Tartı” projesi ile İstanbulluların sağlıklı yaşam bilinci arttırılması hedefleniyor.


Katılımcılara ücretsiz vücut analizi ve uzman diyetisyen danışmanlığı hizmeti sunarak sağlıklı yaşam bilincini yaygınlaştıran proje her hafta farklı bir noktada yürütülüyor.


“Gezen Tartı” bireylerin sağlık durumları hakkında bilinçlenmelerini sağlarken sağlıklı yaşam alışkanlıklarını benimsemeleri için de ön ayak oluyor.


Proje vatandaşların sağlık durumlarını öğrenmelerine yardımcı olmanın yanı sıra toplumsal farkındalığı da artırıyor.


Metabolik yaş önemli


Fatih Belediyesi Kadın ve Aile Birimleri Genel Sorumlusu Yeliz Dövücü İstanbul halkını sağlıklı bir yaşama çekme ve obezite ile mücadele etmeyi hedeflediklerini söylüyor.


Projeyi genellikle açık alanlarda yürüttüklerinin altını çizen Dövücü, yağışlı havalarda ise bu kez çeşitli kurumlarda kendilerinin vatandaşların ayağına gittiklerini belirtiyor.


“En çok dikkatlerini çeken şey metabolik yaş. Bu yaş fazla çıkınca insanlar panik oluyor ve istemeden de olsa sağlıklı beslenmeye yönlenmiş oluyorlar.”


Fatih Belediyesi Diyetisyeni Kübra Işıktaş, kendilerine gelenlerin önce vücut analizlerine baktıklarını söyleyip şöyle devam ediyor:


“Vücuttaki yağ ve kas oranı, sıvı dengesini anlatıp sonrasında gereken yerlere yönlendiriyoruz. Aynı zamanda kişiye özel beslenme programları yazdığımız çeşitli alanlarımız da mevcut durumda.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.