DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 2250269-3,62%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DSÖ: İsrail’in kuşattığı Kemal Advan Hastanesi’ndeki personelle iletişime geçmeyi başardık
  • Haber Ekstra
  • Gündem
  • 3.Sayfa
  • DSÖ: İsrail’in kuşattığı Kemal Advan Hastanesi’ndeki personelle iletişime geçmeyi başardık

DSÖ: İsrail’in kuşattığı Kemal Advan Hastanesi’ndeki personelle iletişime geçmeyi başardık

ABONE OL
Ekim 26, 2024 00:27
DSÖ: İsrail’in kuşattığı Kemal Advan Hastanesi’ndeki personelle iletişime geçmeyi başardık
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Ghebreyesus, İsrail’in yoğun saldırıları altında bulunan Gazze’deki duruma ilişkin X’ten paylaşımda bulundu.


Kemal Advan Hastanesi’nin hala kuşatma altında olduğunu bildiren Ghebreyesus, “Ancak personelle iletişime geçmeyi başardık. 3 sağlık çalışanı ve bir başka çalışan yaralandı, 44 sağlık çalışanı gözaltına alındı ​​ve dört ambulans hasar gördü. Şu anda hastanede yaklaşık 600 hasta, sağlık çalışanı ve birey barınıyor” ifadelerini kullandı.


Ghebreyesus, kuşatma ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların, tesisin çalışır durumda kalması için temel malzemeleri teslim eden ve kritik hastaları Şifa Hastanesi’ne götüren DSÖ liderliğindeki misyondan sadece birkaç saat sonra gerçekleştiğini bildirdi.


Hastanelerin, sağlık çalışanlarının ve hastaların korunmasını istediklerini vurgulayan Ghebreyesus, Gazze için ateşkes çağrısını yineledi.


Ghebreyesus, gün içinde yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun hedef aldığı Kemal Advan Hastanesi’ndeki personelle iletişimin kesildiğini belirtmişti.


İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki Filistinlileri göçe zorlama planı


İsrail ordusu, 6 Ekim 2024’te başta Cibaliya Mülteci Kampı olmak üzere Gazze’nin kuzeyine kara saldırısı başlattı. Saldırılar nedeniyle Cibaliya Mülteci Kampı başta olmak üzere Gazze’nin kuzeyindeki bölgelerde kalan Filistinliler zorla yerlerinden ediliyor.


Bu adımın, daha önce İsrail basınına yansıyan ve “generallerin planı” olarak bilinen, İsrailliler için yerleşim yeri hazırlığı yapmak amacıyla Filistinlilerin Gazze’nin kuzeyinden tahliye edilmesi adına atıldığı düşünülüyor.


İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 42 bin 847 Filistinli öldü, 100 bin 544 kişi yaralandı.


Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.