DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22363282,81%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis ile ortak basın toplantısında konuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis ile ortak basın toplantısında konuşuyor

ABONE OL
Mayıs 13, 2024 15:02
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Miçotakis ile ortak basın toplantısında konuşuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resmi törenle karşıladı.


Erdoğan, ikili ve heyetler arası görüşmenin ardından, Miçotakis ile ortak basın toplantısına katılıyor.


Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:


Miçotakis’i Ankadra’da misafir etmekten memnuniyet duyuyoruz.


Diyalog kanallarını açık tutmada mutabakatımız var. Sayın Başbakanla son derece samimi ve yapıcı bir görüşme gerçekleştirdik. İkili gündemimizde yer alan konuları etraflıca gözden geçirdik. İkili ticaretimizi 10 milyar dolara çıkarma hedefimiz var. 


İlişkilerimizdeki olumlu atmosferin Yunanistan’daki Türk azınlık ve soydaşlarımızın haklarının karşılanmasına katkı sağlamasını bekliyoruz.


“Terörle mücadele gündemimizdeydi”


Yunanistan’la terörle mücadele konusunda anlayış birliğimiz giderek güçleniyor. Terör örgütlerine, bölgemizin geleceğinde yer olmadığına dair mutabıkız. Sorunlarımızı diyalogla çözme irademize bağlıyız. 


“Kıbrıs sorununun Ada’daki gerçekler temelinde adil, kalıcı çözüme kavuşturulması mühimdir. Böyle bir adım, bölgemizin istikrar ve huzurunu güçlendirecektir.


Türkiye olarak İsrail’i ateşkese zorlamaya ve Filistin Devletinin tanınırlığını artırmaya yönelik diplomatik temaslarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. 35 bini aşan Filistinli masum sivilin katledilmesi karşısında Batılı ülkeler başta olmak üzere uluslararası toplum sesini artık daha gür çıkarmalıdır.


Miçotakis’in konuşmasından satır başları şu şekilde:


Son 10 ay boyunca 4. Türkiye ziyaretiöi gerçekleştiriyorum. Aramızdaki anlayış ve ilişki ortamı devamlı daha olumlu bir şekilde gelişiyor. Pozitif diyaloğu devam ettirmekte kararlı olduğumuzu gösterdik. 


Ayrıntılar geliyor…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r