DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN %
Lefkoşa
°

20:22

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Çalışma Bakanı Gardiyanoğlu: “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”
  • Haber Ekstra
  • Gündem
  • Çalışma Bakanı Gardiyanoğlu: “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

Çalışma Bakanı Gardiyanoğlu: “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

ABONE OL
Mayıs 7, 2024 16:45
Çalışma Bakanı Gardiyanoğlu: “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, Kıbrıs Türk Ortopedik Engelliler Derneği heyetini kabulünde Başbakan Ünal Üstel’in talimatıyla 20 engellinin daha kamuya istihdam edileceğini açıkladı.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Gardiyanoğlu, Günay Kibrit başkanlığındaki Kıbrıs Türk Ortopedik Engelliler Derneği heyetini kabul etti.

Kabulde ilk sözü alan Kibrit, Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen “Engelli Bireylerin Güçlendirilmesi: İstihdamın Önündeki Engellerin Kaldırılması Yoluyla Engelli Bireylerin Haklarının Korunması” projesi hakkında Gardiyanoğlu’na bilgi verdi. Günay Kibrit, projenin hedeflerini içeren dosyayı Bakan Gardiyanoğlu’na sundu.

Projenin 30 ay boyunca yürütüleceği bilgisini veren Kibrit, 64/1993 sayılı “Engellileri Koruma, Rehabilite ve İstihdamı” metni doğrultusunda, engeli bulunmayan her 25 çalışana karşılık, en az bir tane engelli birey istihdamı yapma yükümlülüğü olduğunu anımsattı.

Kibrit, kamu kurumları, belediyeler ve özel işletmeler ile engelli bireyler nezdinde geniş kapsamlı araştırma yapılacağını ve elde edilecek bilimsel veriler doğrultusunda engelli bireylerin çalışma hakkının önündeki engellerin tespit edileceğini belirtti.

“20 kamu sektörü, 50 özel sektör kurumu ve tüm yerel yönetimleri kapsayacak engelli istihdamını araştıran geniş çaplı bir araştırmanın ortasındayız” diyen Kibrit, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile proje kapsamında neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunmak istediklerini söyledi, Gardiyanoğlu’ndan bu konuda destek isteyen Kibrit, engelli haklarıyla ilgili faaliyet gösteren 11 sivil toplum örgütünün katılımıyla bir platform oluşturduklarını ve araştırmadan çıkacak sonuçlara göre, yol haritası belirleyeceklerini kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da, özel gereksinimli bireylerin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın en hassas noktası olduğunu söyledi.

Gardiyanoğlu, çalışma yaşamında engelli istihdamının artırılması için projeye gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Kamuya yıllar sonra, UBP-DP-YDP hükümeti döneminde 30 engelli istihdamı yapıldığını anımsatan Gardiyanoğlu, Başbakan Ünal Üstel’in talimatıyla 20 engellinin daha kamuya istihdam edileceğini kaydetti.

Gardiyanoğlu, araştırmadan çıkacak sonuçlar çerçevesinde ilgili paydaş örgütlerle dayanışma içinde çalışmaya her zaman hazır olduklarını sözlerine ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r