DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Büyükkonuk Eko Gün bugün yapıldı, bazı etkinlikler iptal edildi

Büyükkonuk Eko Gün bugün yapıldı, bazı etkinlikler iptal edildi

ABONE OL
Mayıs 5, 2024 09:08
Büyükkonuk Eko Gün bugün yapıldı, bazı etkinlikler iptal edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

24’üncü Büyükkonuk Eko Gün etkinliği köy meydanında yapıldı.

Elverişsiz hava şartları nedeniyle etkinlikler iptal edilirken, açılışta, konuşmalar yapıldı, kurulan standlarda geleneksel ürünlerin satışı yapıldı.

Ülke kültürünü yaşatarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla unutulmaya yüz tutmuş birçok gelenek, görenek ve yiyecek ile içeceğin katılımcılarla buluşturulduğu Büyükkonuk Eko Gün etkinliğinin 24’üncüsü gerçekleştirildi..

Mehmetçik Büyükkonuk Belediyesi ile Büyükkonuk Eko Turizm Derneği işbirliğinde geleneksel olarak düzenlenen eko gün etkinliği köy meydanında yapıldı.

Mehmetçik Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu açılışta, ülkenin ilk eko gün etkinliğinin Büyükkonuk’ta 2007 yılında birkaç stant ile başladığını anımsatarak ülke kültürünü yaşatarak gelecek nesillere aktarılmasının önemine değindi.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da böylesi etkinliklerin kültürü yaşatmanın yanı sıra bölge halkına ekonomik anlamda katma değer sağladığını ifade etti.

Başbakan Ünal Üstel ise Eko Gün denildiğinde akla Büyükkonuk’un geldiğini kaydederek, Büyükkonuk denilince de akla üretimin geldiğini söyledi.

Yağmurlu havadan dolayı Eko Gün etkinliğinin olumsuz etkilendiğini de kaydeden Başbakan Üstel, bölge halkının ürettiklerini satması temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Vekili Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de festivallerin ülke kültürünün yaşatılmasına büyük katkı sağladığını söyledi.

Konuşmaların ardından Eko Gün’de yer alacak etkinlikler iptal edilirken sadece kurulan stantlarda satışlar gerçekleştirildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.