DOLAR 33,9610 0.18%
EURO 37,8595 0.65%
ALTIN 2.820,840,41
BITCOIN 1966761-2,91%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başbakan Üstel Maraş Buluşması’nda konuştu: Biz her zaman Anavatanımız Türkiye ile el ele, kol kola bütün zorlukların önünü aşarak yolumuza devam ediyoruz
  • Haber Ekstra
  • Gündem
  • Başbakan Üstel Maraş Buluşması’nda konuştu: Biz her zaman Anavatanımız Türkiye ile el ele, kol kola bütün zorlukların önünü aşarak yolumuza devam ediyoruz

Başbakan Üstel Maraş Buluşması’nda konuştu: Biz her zaman Anavatanımız Türkiye ile el ele, kol kola bütün zorlukların önünü aşarak yolumuza devam ediyoruz

ABONE OL
Eylül 7, 2024 15:36
Başbakan Üstel Maraş Buluşması’nda konuştu: Biz her zaman Anavatanımız Türkiye ile el ele, kol kola bütün zorlukların önünü aşarak yolumuza devam ediyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Ünal Üstel, Başbakanlık tarafından Maraş MAGEM’de Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın da katıldığı “ Maraş Buluşması” etkinliğinde “Biz her zaman Anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti  ile el ele, kol kola bütün zorlukların önünü aşarak yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Başbakan Ünal Üstel, ambargolar, izolasyonlar, baskılar ve Güney Kıbrıs’ın engelleme çabalarına rağmen Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile birlikte yola devam ettiklerini söyledi.

Rum tarafının  Kıbrıs Türk ekonomisini çökertmek için  elinden geleni yaptığını belirterek, Rum tarafının Kıbrıs Türk turizmi ve  inşaat sektörünün gelişmesini engelleme çabalarına değinen  Üstel, “Turizmimizi engellemek için Güney’den gelen turistlere her türlü baskı, her türlü teşvik uygulamasına rağmen durduramadılar” dedi.

-(Famagusta dizisi): “Dünyayı kandıramazlar. Gerçekler orta yerde”

Üstel, Rumların, “Famagusta” gibi film ve senaryolarla dünyaya kendilerini haklı göstermeye çalıştıklarını belirterek, “1974 öncesi yapılanlar orta yerdedir. Şehitlerimiz bu ülke için canlarını feda ettiler. Yaptıkları baskılar neticesinde çok insanımızı kaybettik, katliamlar yaptılar.  Şehit mezarları oradadır. Ne yapsalar örtemezler. Ne yaparlarsa yapsınlar dünyayı kandıramazlar. Gerçekler orta yerdedir” dedi.

-“Yol almaya başladık”

Başbakan Üstel,   Türkiye  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 77 ve 78’inci BM Genel Kurulu’nda KKTC’yi tanıma  çağrısı  yaptığını, devamında KKTC’nin  Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olduğunu ve  daha sonra Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile birlikte Azerbaycan’ı ziyaret ettiklerinde Türkiye dışında ilk kez  devlet töreniyle karşılandıklarını hatırlatarak, “Yavaş yavaş yol almaya başladık. Bütün bunları bize açan Türkiye Cumhuriyeti. Bize düşen görev; ekonomimizi ileri götürmek için canla başla çalışalım” dedi.

Hükümete geldiklerinde halka geçmişten kalan yarım projeleri tamamlama sözü verdiklerini söyleyen Üstel,  2012 yılında başlayan Ercan Havalimanı projesinin hükümete geldikleri 2022 yılında halen tamamlanmamış durumda olduğunu, kendilerinin modern çağdaş bir havalimanını ülkeye kazandırdıklarını kaydetti.

Üstel, yapılan projeksiyonlar ışığında Ercan Havalimanı’nın iki sene dolmadan 2027 yılında ulaşacağı yolcu kapasitesine ulaştığının altını çizdi. Üstel, “İstikrarlı bir hükümet olursa ekonomide de bir istikrar sağlanır ve geçmişten kalan yarım projeler de bir biri bitirilir” dedi.

Başbakan Ünal Üstel altyapı yatırımlarına değinerek, Zafer Burnu’na giden yolun ihalesine ileriki günlerde çıkarak bu yolu tamamlayacaklarını söyledi.

-Maraş’a yeni sağlık ocağı

Başbakan Üstel, Maraş bölgesindeki sağlık ocağının ihtiyaca cevap veremez duruma geldiğini belirterek, ileriki günlerde  bölgeye yeni sağlık ocağı kazandıracaklarını ifade etti.

“Üstel,” Nerede bir ihtiyacımız varsa Anavatanımız hemen yanı başımızda… En üst düzeyde yaptığımız istişare ve imzaladığımız protokollerle ülkemizin bütün ihtiyaçlarına karşılık veriyor” dedi.

-Enerji….

Ülkede  yıllardır bir enerji sorunu  bulunduğunu ve  Türkiye’den kabloyla elektrik getirmenin  2009’dan beri  konuşulduğunu, Türkiye hazır olduğu halde  kimsenin yürek koymadığını, giden gelen iktidarların  yapamadığını söyleyen Üstel,  “Biz Türkiye Cumhurbaşkanı  ile konuştuk Cumhurbaşkanı Yardımcısıyla bütün hazırlıkları yaptık. Bir müddet önce protokole imza koyduk, fizibilite çalışmaları yapılıyor. Önümüzdeki günlerde bir değerlendirme yapacağız ve bunu halka açıklayacağız. Nasıl ki su hayattır, enerji de ülkenin atardamarıdır” dedi ve elektrik kesintilerini “tarih edeceklerini” vurguladı.

“Biz söz verdik, sözümüzü tutuyoruz” diyen Üstel, verdikleri her sözü Türkiye ile birlikte gerçekleştirdiklerini söyleyerek, kablo ile elektrik sözünü de gerçekleştireceklerini ifade etti.

Üstel, Şampiyon Melekler’in davasında Türkiye Cumhuriyeti’nin adaletine güvendiklerini, yakın zamanda adaletin tecelli ederek, varsa suçluların cezalarını  çekeceklerine inandığını sözlerine ekledi.

Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay da konuşmasında, toplantı vesilesiyle Gazimağusa halkının Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı görmekten mutlu ve memnun olduğunu söyledi.

Uluçay, Türkiye’nin Büyükelçilik aracılığıyla yaptığı birçok katkının bundan sonra da devam edeceğini ve Gazimağusa’nın gelişmesini sürdüreceğini söyledi.

Uluçay, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da saygıyla ve hürmetle andığını ifade etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.