DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.997,871,49
BITCOIN 23418791,86%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Arıklı: Bize göre Başkanlık seçimi bitmiştir

Arıklı: Bize göre Başkanlık seçimi bitmiştir

ABONE OL
Ekim 18, 2024 23:00
Arıklı: Bize göre Başkanlık seçimi bitmiştir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Meclis başkanlığı seçiminin ardından sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

“15 tur sonunda Meclis Başkanımızı seçmiş bulunuyoruz” diyen Arıklı, “Muhalefet her ne kadar “Evet” hanesine yazılan 3 oyun “Geçersiz” olduğunu iddia etse ve tutanağa şerh düşmüş olsa da, bu durum Meclis İç tüzüğüne ve Anayasaya aykırı bir durum değildir” ifadelerini kullandı.

Arıklı, irade beyanının “Evet” kutusuna mühür vurmak sureti ile ortaya konulduğunu kaydederek, “bu oyları kullananların iradesi “Ret” olsaydı, önceden olduğu gibi o kutuya mühür vurulur veya çift mühür vurmak sureti ile yakılırdı” dedi.

Muhalefetin bu konuyu mahkemeye götürmesinin kendi hukukçularına göre mümkün olmadığını belirten Arıklı, meclis içi seçimlerin, Anayasanın 95/4. Fıkrası gereği yargı konusu yapılamayacağına dikkat çekti.

Arıklı, “Dolayısı ile bize göre Başkanlık seçimi bitmiştir. Muhalefetten gelen bilgiye göre, onlar durum açıklığa kavuşuncaya kadar Başkan Yardımcılığına aday göstermeyeceklermiş. Saygı duyuyoruz. Biz YDP olarak , bundan sonraki Divan seçimlerine katılmayacağımızı daha önce açıklamıştık. Bu karar doğrultusunda Milletvekilimiz Talip Atalay ile Meclisten ayrıldık. Yeni Meclis Başkanımız Ziya Öztürkler hayırlı olsun” dedi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.