DOLAR 34,2562 -0.07%
EURO 37,0993 0.29%
ALTIN 3.013,700,71
BITCOIN 22888110,80%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gazze’deki hükümet: İsrail, Gazze’nin kuzeyini tampon bölgeye dönüştürmeye çalışıyor
  • Haber Ekstra
  • Gündem
  • 3.Sayfa
  • Gazze’deki hükümet: İsrail, Gazze’nin kuzeyini tampon bölgeye dönüştürmeye çalışıyor

Gazze’deki hükümet: İsrail, Gazze’nin kuzeyini tampon bölgeye dönüştürmeye çalışıyor

ABONE OL
Ekim 24, 2024 07:42
Gazze’deki hükümet: İsrail, Gazze’nin kuzeyini tampon bölgeye dönüştürmeye çalışıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi Müdürü İsmail es-Sevabite, AA muhabirine İsrail ordusunun, son zamanlarda Gazze Şeridi’nin kuzeyinde uyguladığı politikalara ilişkin açıklamalarda bulundu.


Zorla yerinden etme


Ofis Müdürü Sevabite, İsrail ordusunun birkaç gündür Gazze’nin kuzeyindeki barınma merkezlerinde yerlerinden edilmiş kişilerin çadırlarını yaktığını söyledi.


Sevabite, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı ile Beyt Lahiya ve Beyt Hanun bölgelerine yaklaşık 19 gündür yoğun kara ve hava saldırısı düzenleyen ve bölgeyi kuşatan İsrail ordusunun, barınma merkezlerindeki “yerinden edilmiş insanların peşine düşerek onları tahliye etmeye zorlamaya kuzeyden göndermeye başladığını” dile getirdi.


İsrail ordusunun, kuzeydeki çeşitli barınma merkezlerini boşalttıktan sonra yerlerinden edilenlerin çadırlarını yakmaya başladığını ifade eden Sevabite, “İsrail, Gazze Şeridi’nin kuzey bölgesinin kendi işgaline tabi bir tampon bölgeye dönüştürülmesini içeren yerinden etme hedefine ve planına ulaşmayı amaçlıyor. Bu kabul edilemez ve uluslararası hukuku ve uluslararası insancıl hukuku ihlal ediyor.” diye konuştu.


Ofis Müdürü Sevabite, İsrail ordusunun bunları “kendisine suç işlemesi için silah sağlayan Amerikan yönetiminin tüm koruması altında ve İngiltere, Almanya ve Fransa gibi soykırıma ortak olan bazı Batılı ülkelerin onayıyla” yaptığını söyledi.


Sistematik aç bırakma politikası


İsrail’in Filistin halkını yerinden etmeye yönelik girişimlerini kınayan Sevabite, “özgür dünyaya bu politikayı kınaması” çağrısında bulundu.


Gazze’de olup bitenlerden ABD’yi İsrail’i ve onu destekleyen Batılı ülkeleri sorumlu tutan Sevabite, uluslararası topluma suskunluktan vazgeçmesi, soykırımı durdurması için İsrail’e baskı yapması ve Gazze’nin kuzeyindeki Filistinlilerin yerinden edilmesini durdurmak için pratik ve ciddi tutumlar sergilemesi çağrısını yaptı.


Sevabite, İsrail’in mal ve yardım girişini engellemesi nedeniyle Gazze’nin kuzeyindeki Filistin halkının açık bir aç bırakma politikasına maruz kaldığını bu durumun hayatlarını tehdit ettiğini vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r