DOLAR 34,2301 0.06%
EURO 37,9169 0.36%
ALTIN 2.920,35-0,30
BITCOIN 2115879-3,35%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İran: İsrail’e saldırıyı meşru müdafaa hakkımız uyarınca düzenledik
  • Haber Ekstra
  • Dünya
  • İran: İsrail’e saldırıyı meşru müdafaa hakkımız uyarınca düzenledik

İran: İsrail’e saldırıyı meşru müdafaa hakkımız uyarınca düzenledik

ABONE OL
Ekim 2, 2024 06:44
İran: İsrail’e saldırıyı meşru müdafaa hakkımız uyarınca düzenledik
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İran, İsrail’e yönelik füze saldırısının “BM Şartı’nın 51. maddesine göre meşru müdafaa hakkı uyarınca” gerçekleştirildiğini belirtti.

İran’ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Amir Saeid İravani’nin BM Güvenlik Konseyi’ne gönderdiği mektuba ulaşıldı.

Mektupta, İran’ın salı akşamı İsrail’in askeri ve güvenlik hedeflerine yönelik füze saldırısı düzenlediği bildirildi.

Saldırının “BM Şartı’nın 51. maddesine göre meşru müdafaa hakkı uyarınca” gerçekleştirildiği belirtilen mektupta, bunun “siyonist rejimin” İran’ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine yönelik ihlallerine cevap olduğu ifade edildi.

Mektupta, söz konusu ihlallerin arasında İran’ın resmi misafiri Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye yönelik suikast, Lübnan’da büyükelçisinin yaralanması, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve üst düzey İranlı askeri danışmana yönelik suikastlar bulunduğu kaydedildi.

Saldırıların masum sivilleri hedef alan “siyonist rejimin” aksine etik prensipler ve uluslararası insancıl hukuk uyarınca sadece askeri ve güvenlik tesislerini hedef aldığı ifade edilen mektupta, BMGK’nin temel görevini yerine getirmemesinin üzüntüyle karşılandığı belirtildi.

Mektupta, BMGK’nin hareketsiz kalmasının İsrail’in tüm kırmızı çizgileri ihlal etmesine imkan tanıdığı kaydedilerek, bunun İran’a uluslararası hukuk uyarınca meşru müdafaa hakkını muhafaza etmekten başka seçenek bırakmadığı savunuldu.

“İran hızlı, kararlı ve çok daha güçlü cevap verir”

İran’ın “terörist İsrail rejimini” yeni bir saldırganlığa karşı şiddetle uyardığı vurgulanan mektupta, İran’ın çıkarları, toprak bütünlüğü ve egemenliğini koruma hakkı bulunduğu bildirildi.

Mektupta, İsrail’in yeni bir saldırısı karşısında hiçbir çekince olmadan “İran’ın karşılığının hızlı, kararlı ve daha önceden çok daha güçlü” olacağı uyarısına yer verildi.

BMGK’nin kararlı ve acil bir şekilde İsrail’in Lübnan, Gazze ve Suriye’de işlediği savaş suçlarını durdurması çağrısı yapılan mektupta, ancak bu şekilde kapsamlı bölgesel savaşın engelleneceğine işaret edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r