DOLAR 34,5467 0.18%
EURO 36,0147 -0.62%
ALTIN 3.005,411,48
BITCOIN 3310383-2,84%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Türkiye’de radyoculuk öldü mü sorusu ve radyoculuğun geleceği

Türkiye’de radyoculuk öldü mü sorusu ve radyoculuğun geleceği

ABONE OL
Eylül 15, 2024 16:43
Türkiye’de radyoculuk öldü mü sorusu ve radyoculuğun geleceği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şu an kullandığımız bütün teknolojik aletler yokken radyo vardı. Gelişen bilgi ve teknoloji çağında radyonun da varlığı sorgulanmaya başlandı. radyoculuk ölüyor mu yoksa yaşamaya devam mı edecek sorusu kültür-sanat gündeminin tartışılan konusu oldu.


Ergül Tosun

Radyo Türkiye’de bir kültür haline geldi. Geçmişten günümüze kadar uzanan radyonun varlığı son yıllarda tartışılmaya başlandı. Televizyon, tablet, bilgisayar yokken, radyo vardı. Dünyada ve Türkiye’deki bütün gelişmeleri anlık olarak radyodan dinlenirdi. Akşam ise yapılan keyifli müzik programlarıyla devam eden kültür yolculuğu.

Teknolojinin gelişmesiyle beraber çoğu alanda değişikliğe giden durumların biri de radyoculuk oldu. Radyo ölecek mi yoksa varlığını devam mı ettirecek sorusu radyo dinlemeyi sevenlerin tartışma konusu oldu. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; hiçbir teknolojik gelişme radyoyu öldürmez.

Aynı şeyi yıllardır gazeteler de için de söylüyorlar ama gazeteler de her gün yayınlanmaya devam ediyor ve insanlar bayiye gidip gazetesini alıp okuyabiliyor. Dolayısıyla radyo için de bunu söyleyebiliriz. Çünkü Türkiye’de köklü bir tarihi var ve her zaman dinlenen bir aygıt olmuştur.

Usta radyocu Cem Arslan radyoculuk hakkında konuştu.

Aslan;

“ESKİDEN KÖMÜRLİ RADYOLAR DİNLERDİK”

“Eskiden kömürlü radyolar dinlerdik. Artık radyo mu kaldı falan diyenler var. Evet, var ama şöyle söyleyeyim: Ben otuz yıldır hep global markalarla çalıştım sponsor olarak. Şimdi global markaları ya bizim Cem var, iyi çocuktur, sabahları iyi program yapar. Düşün, ha bir üç-beş hatta sponsor ol da yani işte o çocuk da yaşamaya devam etsin falan diyerek kandıramazsınız. Global markaların önüne dinlenme raporları, genel olarak radyo dinlenme ve o genel radyo dinlenmenin içinde de Cem’in, Gazoz Ağacı’nın ne kadar dinlendiği noktasında bunları hep anlatmak zorundasınız” dedi.

“RADYO ÇOK DİNLENEN BİR ŞEY”

Türkiye’de radyonun çok dinlendiğini söyleyen Cem Arslan şöyle devam etti;

“Global markaların da ikna olduktan sonra radyolara bu yolla sponsor olduklarını belirten Cem Arslan, “Bugün radyo camiasına baktığınızda, öyle kasap Ahmet, bakkal Mehmet falan değil; dünyanın global markaları, Türkiye’nin büyük markalarının hala sponsorluklarını çok net bir şekilde görebilirsiniz. Dolayısıyla da radyo aslında çok dinlenen bir şey” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r