DOLAR 34,1674 0.2%
EURO 38,0463 -0.14%
ALTIN 2.886,320,41
BITCOIN 21718171,83%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yunanistan ile GKRY elektrik bağlantısı projesi için mutabakat imzaladı
  • Haber Ekstra
  • Dünya
  • Yunanistan ile GKRY elektrik bağlantısı projesi için mutabakat imzaladı

Yunanistan ile GKRY elektrik bağlantısı projesi için mutabakat imzaladı

ABONE OL
Eylül 23, 2024 13:46
Yunanistan ile GKRY elektrik bağlantısı projesi için mutabakat imzaladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan ile elektrik bağlantısı projesi için mutabakat imzaladı.

Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile Girit Adası arasında elektrik bağlantısı projesinin ilerletilmesi için çerçeve mutabakatı imzaladı.

Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, geçen hafta Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Hristodulidis’in Atina’da yaptığı görüşmede alınan kararlar doğrultusunda, Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanlığı ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Çevre, Ticaret ve Endüstri Bakanlığı arasında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile Girit arasında elektrik bağlantısı projesinin ilerletilmesi için çerçeve mutabakatına imzalar atıldı.

Açıklamada, “Bu çerçeve mutabakatı ve iki ülkenin düzenleyici mercilerinin mutabakatta öngörülen ilgili kararları temelinde projenin yakın bir tarihte yeniden başlatılması bekleniyor” ifadesi yer aldı.

Çerçeve mutabakatının Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ‘nin “enerji alanındaki izolasyonunu” gidereceği savunulan açıklamada, bu projenin Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi kadar Avrupa Birliği için de stratejik öneme sahip olduğu ileri sürüldü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r